Co jíst při nemoci

Již při příchodu jakéhokoli nachlazení, si většina z nás okamžitě zvýší příjem ovoce a zeleniny, abychom do sebe dostali co nejvíce vitamínů. A tak si uděláme i nějaké ovocné saláty, kam si přidáme i ovocné šťávy. Do různých zeleninových salátů pak můžeme přidat olivový olej a balsamikový ocet. Hodně lidí také dá na silný kuřecí nebo hovězí vývar, se zeleninou, a s přidáním česneku, který má antibakteriální účinky. Při kašli, ať již nás trápí delší dobu, nebo teprve začíná, si spousta lidí dává odležet cibuli s medem, která pustí do medu šťávu, a která je velice účinná, především na zahleněný kašel. Mnoho lidí si také rádo dává kysané zelí, které obsahuje hodně vitamínu C. Při různých nemocech a horečkách, ale třeba při průjmech nebo při zvracení, jsou vynikající různé bylinkové čaje, které i s medem případně s citronem, hodně pomohou s léčením nemoci.

Nejedná se ale pouze o různá nachlazení, průjmy nebo žaludeční potíže. Ale spousta lidí má problémy se žlučníkem, střevy, slinivkou a dalšími orgány. A pro nemoci tohoto původu jsou speciální diety, které jsou maximálně v malých odchylkách vhodné pro všechny lidi, kteří těmito nemocemi bojují. Při těchto nemocech je doporučováno jíst tzv. šetřící potraviny, a především příprava jídel, především s menším či žádným přídavkem tuku. Stejně tak je většina pokrmů nutná připravovat jinak než smažením. Smažené hranolky, řízky, květák, sýr a další smažená jídla, musí tito lidé vynechat. V případě, že dietu z jakéhokoli důvodu poruší, mají různé bolesti a především záchvaty. A to mnohdy skončí v nemocnici na kapačkách. I proto většina lidí, kteří mají takové zdravotní problémy, tyto diety dodržují, protože případné bolesti nestojí za to.

Přidat komentář